Wandelen in Burgh-Haamstede bij molen de Graanhalm – 7,7 km

Het wandelen in Burgh-Haamstede is ontzettend leuk om te doen. Je kunt er een hele dag plezier maken. Molen de Graanhalm mag je dan niet overslaan, een molenwandeling in Burgh-Haamstede dus. Wij hebben een mooie dag gehad met een wandeling van 7,7 kilometer.

Wandelen in Burgh-Haamstede

Landschap

Waardering: 4 uit 5.

Eetgelegenheden

Waardering: 3 uit 5.

Bewegwijzering

Waardering: 3.5 uit 5.

Moeilijkheidsgraad

Waardering: 2.5 uit 5.

Kenmerken van deze molenwandeling:

Over de wandelen in Burgh-Haamstede

Wandelknooppunten: molen - 42 - 47 - 46 - 12 - 11 - 10 - 40 - 41 - 42

Burgh-Haamstede is voor mij één van de leukste plekken om te wandelen. In de omgeving heb je namelijk zowel bos als duinen, twee van mijn favoriete landschappen. De wandeling begint en eindigt bij de molen dus je kunt zelf bepalen of je eerst gaat wandelen en dan de molen bekijkt of dat je begint met de molen bekijken. Wij kozen ervoor om lekker te beginnen met wandelen. Het eerste stukje van de route loopt door het dorp Burgh-Haamstede, langs Slot Haamstede. Vervolgens wandel je een stukje langs de provinciale weg en ga je via een woonwijk de bossen in.

De leuke smalle paden in het bos zijn leuk om overheen te wandelen. Ook met kinderen is dit goed te doen. Het is een fijn natuurgebied, waar je op de meest momenten helemaal alleen kunt wandelen. Zelfs in het weekend zijn wij hier niemand tegen gekomen. Verschillende bankjes zorgen ervoor dat je onderweg even iets kunt eten en drinken of kunt uitrusten.

Na het bos steek je de weg over en kom je in het duinlandschap terecht. Het is meteen alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen. De duinen zijn hoog en op verschillende plekken kom je bunkers tegen. De bekendste bunker is de Walvis, de bunkers zorgt aan de achterkant voor een prachtig uitzicht over de duinen van Zeeland. Het laatste gedeelte van de wandeling is naar mijn mening het mooist, door de duinen en langs de bunkers.

Wandelen in Burgh-Haamstede

Over de molen

In Burgh-Haamstede staat molen de Graanhalm uit 1847. Deze stenen stellingmolen met zijn opvallende en typisch Zeeuwse witte kleur is in de afgelopen decennia een beroemde molen geworden. In Zeeland en verre omstreken staat de Graanhalm namelijk bekend als ‘de Pannenkoekenmolen’ en natuurlijk niet zonder reden. Er zit aan de voet van de molen een pannenkoekenrestaurant dat een reputatie heeft opgebouwd met de enorme ambachtelijke pannenkoeken die je er kunt krijgen. Die worden natuurlijk gebakken met meel van de molen zelf.

De Graanhalm is dus nog volop in bedrijf voor het malen van graan en is daarom ook vaak draaiend te bewonderen. Ook is de molen tegen betaling te bezichtigen. In deze goed uitgeruste molen zijn allerlei maalattributen te bewonderen, en zelfs een zaagraam. De molenaar heeft uit liefhebberij namelijk een complete houtzagerij aan zijn molen toegevoegd. Al met al is het in en om de Graanhalm een bedrijvige bedoening en de molen is het bezoeken zeker waard.

Alles over deze molen lees je op de molendatabase.

Telefonische routekaart

Deze routekaart kun je downloaden via onderstaande knop. Zo kun je eenvoudig de route wandelen zonder kaart.

Ervaringen met wandelen in Burgh-Haamstede? Laat jouw ervaring hieronder achter!

Bewaren op Pinterest?

Wandeling
Molen

2 thoughts on “Wandelen in Burgh-Haamstede bij molen de Graanhalm – 7,7 km

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.