Hoe werkt wandelen met een metaaldetector?

Tijdens het maken van een mooie wandeling zijn er naast het bezoeken en bekijken van molens meer dingen te doen. Vandaag deel ik een leuke tip voor jong en oud, namelijk wandelen met een metaaldetector. Een activiteit wat sinds de corona tijd, net als wandelen in het algemeen weer helemaal hip is geworden.

Wandelen met een metaaldetector

Het is een ontzettend leuk idee om met een metaaldetector op pad te gaan. Je kunt dan tijdens een dagje wandelen ook nog eens mooie vondsten zoeken. En misschien wel een historische spijker van een molen of een andere unieke vondst. Een metaaldetector weegt niet veel en is een leuke toevoeging tijdens een wandeling. Je kunt dit vaak op de wandeling doen en dus combineren met elkaar. Maar een andere optie is een plek vlakbij bezoeken. Zoals tijdens de molenwandeling Burgh-Haamstede, ook een bezoekje aan het strand brengen. Zo kun je er in zijn geheel een leuke dag in een mooie omgeving van maken. Uiteraard hoef je geen molens te bezoeken maar wandelen en het gebruiken van een metaaldetector is een goede combinatie.

Regels tijdens het detectoren

Naast het genieten van een mooie wandelen en het gebruiken van een metaaldetector is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf aan de regels te houden. Het op pad gaan met een metaaldetector, brengt ook regels met zich mee. De allerbelangrijkste regel is dat je alleen op openbaar terrein mag zoeken. Daarnaast is het zo dat elke gemeente zelf mag bepalen wat de regels zijn op het gebied van het zoeken en de vondsten die daarbij horen. Zorg dus altijd dat je deze regelgeving controleert.

Ook moet je respect hebben voor de natuur en dieren in het gebied waar je gaat zoeken. En volgens de regels is het niet toegestaan om dieper dan 30 centimeter te graven.

Wat vind jij van wandelen met een metaaldetector? Laat jouw ervaring hieronder achter!

Meer blogs?

~ Fijne wandelschoenen

Wandeling
Molen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.