Onderhoud voor molens: verven en meer

Het onderhoud van de molens is misschien een onderwerp waar je als wandelaar niet meteen aan denkt. Maar de meeste molenaars weten heel goed dat het onderhoud een groot onderdeel is van het in stand houden van het molenaars ambacht. Daarom willen we vandaag het onderwerp onderhoud ook even op onze website aansnijden, zodat ook wandelaars zich bewust zijn van het werk dat hierbij komt kijken.

Schilderwerk

Voor een wipmolen is het enorm belangrijk dat het houtwerk goed wordt onderhouden. Zo kun je met houtverf van Moose Färg echt het verschil maken. Doordat het hele bovenhuis van hout gemaakt is, is het iets wat meteen in het oog springt. Tijdens een mooie wandeling langs een wipmolen, is het verfwerk dus erg belangrijk. Maar ook bij andere soorten molens is het essentieel. Iedere molen heeft houten element die geschilderd moeten worden, het is dan ook van essentieel belang dat dit geregeld gebeurt.

Onderhoud voor molens

Groot onderhoud voor molens is essentieel

Het groot onderhoud van molens is belangrijk om de molen in een goede conditie te houden maar er ook qua exterieur goed bij te staan. Helaas is het onderhouden van een molen in alle opzichten enorm duur, gelukkig bestaat er het molenfonds. Je kunt een bijdrage aanvragen voor het groot onderhoud van een molen bij het Molenfonds. Dit kun je doen als moleneigenaar, bestuurslid van een molenstichting of als je verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Het is enorm fijn dat dit soort instanties bestaan om zo het interieur en exterieur van molens goed te kunnen onderhouden.

Wandelroute Retranchement

Uitstraling van molens onderweg

Onze website gaat natuurlijk over het wandelen langs molens, er komen op onze website wandelaars, molen liefhebbers en natuurliefhebbers. Daardoor is het natuurlijk belangrijk dat je langs mooie molens kunt wandelen. Het is een slecht gezicht als alle verf van de romp af bladdert. Ook daarom willen wij jullie bewust maken van het belang van onderhoud plegen aan molens, en natuurlijk van monumenten in het algemeen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij van het onderhoud van molens? Zie jij ook graag ? Laat jouw ervaring hieronder achter!

Meer blogs?

~ Beste wandelschoenen

~ Hotel boeken na een wandeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.