Drie leuke wandelgebieden zonder molens

Molenwandelingen gaat natuurlijk over leuke wandelingen langs molens maar er zijn ook ontzettend veel mooie plekken zonder molens om te wandelen. Daarom delen wij vandaag een blog met drie leuke wandelgebieden zonder molens, want ook zonder molens is wandelen heerlijk.

Brunssummerheide

De Brunssummerheide is een prachtig natuurgebied in Limburg maar helaas is er geen molen te bekennen. Het gebied kent in totaal zeven verschillende wandelroutes die goed aangegeven zijn met kleuren en paaltjes. De route die wij zouden aanraden is donkergroen van 13,5 kilometer. Een wandeling die langs alle hoogtepunten van dit mooie gebied komt. Het is een combinatie van heide, bos, en zandvlaktes. Onderweg kun je op verschillende punten de route afkorten mocht je dit willen doen. Wij hebben altijd ons 365x de natuur in boekje bij ons.

Tiengemeten

Tiengemeten is een bijzonder eiland in Zuid-Holland. Het is te bereiken per pont en er zijn maar negen inwoners en maar wel heel veel dieren, zoals deze Schotse Hooglanders. Als je dol bent op ongerepte natuur en unieke dieren dan ben je hier op je plek. Het eiland heeft drie verschillende wandelroutes: A, B en C. Naar onze mening is een combinatie van A en B de leukste wandeling. Zo kom je langs de leukste en meest mooie locaties op het bijzondere eiland. Denk er ook aan dat je de boottijden controleert want de vaart vaak maar één keer per uur. Verder zijn er op een eiland twee plekken waar je kunt eten & drinken.

Na het wandelen tot rust komen? Hoe kan het beter dan in een heerlijke hangmat.

leuke wandelgebieden

De Groote Peel

De Groote Peel is een natuurgebied in Noord-Brabant op de rand met Limburg. Een fijne plek om te gaan wandelen omdat er ook opties zijn met kinderwagens en rolstoelen. De paden lopen langs de veengebieden en door de moerrassen. Een leuke combinatie van verschillende landschappen dus. Parkeren kan het beste bij de Peelboerderij of buitencentrum de Pelen. De rode route is ongeveer vier kilometer en daardoor goed te doen met kinderen.

Dit zijn natuurlijk niet de enige mooie plekken, hier vind je de top 10 mooiste natuurgebieden van Nederland.

leuke wandelgebieden

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij ook gek op wandelen? Zou jij deze drie leuke wandelgebieden bezoeken? Laat jouw ervaring hieronder achter!

Meer blogs?

~ 5 leuke regio’s om te wandelen langs molens

Bewaren op Pinterest?

Wandeling
Molen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.