Hoe kies je de beste wandelschoenen voor een lange wandeling?

Een lange wandeling door de bossen, heuvellandschap of door de bergen… Het kan allemaal! Bij een lange wandeling is het dan wel fijn als je de beste wandelschoenen draagt. Tijdens Black Friday 2021 is het een goed moment om dit soort goede wandelschoenen aan te schaffen. Wanneer Black Friday is? Dat is een goede vraag! Je zal in ieder geval genoeg tijd tussen het kopen van je wandelschoenen en de lange wandeling moeten inplannen. Het is namelijk wel van belang dat je ze goed inloopt. Bij het kiezen van de beste wandelschoenen komen een aantal dingen kijken. We hebben hieronder een aantal belangrijke dingen op een rijtje gezet waarmee jij rekening moet houden. Lees snel verder…

Pas je wandelschoenen in de winkel

Tegenwoordig bestellen we allemaal graag online, maar als het op wandelschoenen aankomt is het handig als ze toch voor het kopen even worden gepast. Ze moeten namelijk meteen als gegoten zitten, anders zijn het niet de juiste schoenen voor jou… Het handige aan in de winkel passen is ook dat een expert je kunt helpen. Zitten ze nét te krap of voelt het niet helemaal lekker als je loopt? Een medewerker in de winkel kan jou daarover een goed advies geven!

Wandelen bij de Lageveense molen -beste wandelschoenen

Waarvoor heb je de wandelschoenen nodig?

Daarbij is het van belang dat je goed nadenkt over waarvoor je de wandelschoenen precies nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende categorieën wandelschoenen. De lage wandelschoenen zijn bedoeld voor lange afstandswandelingen waarbij je niet door een moeilijk gebied wandelt. Daarnaast zijn er ook wandelschoenen die net over de enkel komen. Ze zorgen voor een goede ondersteuning en demping, maar zijn ook alleen voor gebieden waar de route niet moeilijk is. Ook zijn er bergwandelschoenen die volledig de enkel beschermen. Deze schoenen geven een stevige ondersteuning en zijn geschikt voor ruige paden en hoge gebergtes. Mocht je nou nog meer de heftige paden opzoeken, dan is er ook nog een andere categorie wandelschoenen. Deze categorie biedt ijzersterke ondersteuning en is bedoeld voor het beklimmen van bijvoorbeeld rotsen, gletsjers en watervallen.

Wandelroute Kockengense molen / Samenwerken - beste wandelschoenen

Waterdicht of niet?

Een belangrijk punt bij het uitkiezen van jouw wandelschoen is ook of het waterdicht moet zijn. Zo ja, dan moet je daar dus rekening mee houden bij het kiezen van de perfecte wandelschoenen. Onze tip: kies altijd voor een waterdichte wandelschoen! Het is namelijk erg handig voor als je die lange wandeling gaat maken en het gaat plots regenen… Of als je besluit om door een regenachtig bos of gebergte te gaan wandelen.

Hopelijk kunnen deze dingen je helpen bij het kiezen van de beste wandelschoenen! Heb je ze in huis? Loop ze goed in en wacht dan niet langer met het maken van die mooie lange wandeling.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij van dit onderwerp? Laat jouw ervaring hieronder achter!

Meer blogs?

~ Verzorg je voeten na het wandelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.